Gå direkt till textinnehållet

Corren publicerar hot som ljudfil

Corren tänkte skriva att krogen var nära konkurs. Då hotade en styrelseledamot reportern att ”komma upp privat och ta hand om dig”. I dag polisanmälde Corren, och lade ut hoten på nätet

Det var i onsdagens tidning som Corren publicerade en artikel om att Sportbar AB i Linköping begärts i konkurs. Inför publiceringen blev reportern uppringd av styrelseledamoten Tony Drangel, som var mycket upprörd och ville förmå tidningen att avstå publicering för att inte skada bolaget.

Förutom hot om stämning av Corren, sade Drangel bland annat "jag kan ju komma upp privat och ta hand om dig" och "gör inte det här för din egen skull".

Idag polisanmälde Correns chefredaktör Ola Sigvardsson hoten, och under eftermiddagen lade tidningen dessutom ut en ljudfil på hemsidan där man kan lyssna på intervjun med styrelseledamoten.

Annons Annons

– Jag tyckte först inte att det hade med själva artikeln om affären att göra. Därför publicerade vi inte hoten i texten. Men efter polisanmälan bestämde vi oss för att lägga ut filen, säger Ola Sigvardsson.

Kommer inte papperstidningsläsarna att få se hoten i tryck?

– Jo, det har du rätt i. Jag filar på en variant även för papperstidningen.

 

LYSSNA HÄR: Correns reporter hotas

Fler avsnitt
Fler videos