Gå direkt till textinnehållet

”Vi har haft tur med hotellen”

Radiosporten har 25 personer på plats och sänder 13 timmar per dag från Sotji. Arbetsledaren Johnny Byström konstaterar att teamet haft tur med sina hotellrum, jämfört med många andra journalister. UPPDATERAD  

Hur bevakar Radiosporten OS?
– Vi direktbevakar alla evenemang där svenskar deltar i vårt OS-Sportextra som sänds i P4 från tidig morgon till sen kväll. Som vanligt en mix av det bästa tillsammans med engagerande inslag där vi försöker skildra spelen för de involverade, men också hitta bakom fasaden av OS, berättar Johnny Byström.

Räknar ni med fler lyssnare eftersom SVT inte fått sändningsrättigheter i år?
– Många följer Radiosportens sändningar till vardags med 1,8 miljoner lyssnare på söndagar exempelvis. Siffran i London-OS var i genomsnitt lika hög som den alla dagar och vi får se hur det slutar. Väljer ännu fler att lyssna på Radiosportens sändningar tycker vi bara att det är roligt.

Tar ni upp frågorna om mänskliga rättigheter?
– Den frågan har vi bevakat så länge den varit aktuell, vilket ju i praktiken är sedan Sotji fick OS. Nu under spelen finns mänskliga rättigheter med i det dagliga nyhetsarbetet – men vi har alltid som ambition att bevaka det som sker utanför själva idrottsevenemangen. Under invigningen i fredags satt till exempel en representant från Amnesty med i vår sändning för att bredda resonemangen.

Annons Annons

Det har kommit många rapporter om urusla hotell – hur har ni det, vågar ni duscha?
– Vi som bor i kustområdet – merparten – bor i ett i praktiken nytt hotellkomplex där det inte finns något att klaga på. Vi vågar duscha, vi får en bra frukost – men vi dricker vatten på flaska. Det som saknas är en bättre affär att handla frukt i.

– I bergen är förhållandena får vårt gäng också bra, vi har nog haft tur där om man lyssnar på om hur andra har det – eller har haft det.

Vad ser du personligen mest fram emot under OS?
– Det är svårt att inte säga Tre Kronor, men slalom för damer blir spännande värre. Sen vore det en skön revansch om Damkronorna kunde tysta alla belackare.

Fler avsnitt
Fler videos