Vi fortsätter titta på TV och lyssna på radio

8 juni, 2015

Mediekonsumenten använder nästan halva sin genomsnittliga mediedag med att titta på vanligt TV och lyssna på radio. Det visar Mediebarometern för 2014.

Medieanvändningen har ökat de senaste åren, från 353 minuter en genomsnittlig dag år 2009 till 380 minuter per dag år 2014, eller sex timmar och 20 minuter. Sociala medier förklarar en stor del av denna ökning.

Traditionell TV och radio är fortfarande de enskilda medier som upptar större delen av medietiden, enligt Mediebarometerns undersökning. 24 procent av tiden ägnar mediekonsumenten åt att titta på TV och 20 procent åt att lyssna på radio.

Tiden för TV och radio på internet utgör vardera en mycket liten del av bruttotiden: 2 procent.

Morgontidningar är de trycka medier som läses längst tid, men av den totala mediekonsumtionen utgör de endast 5 procent. Tidskrifter på papper: 3 procent.

Internetanvändningen uppgår till en fjärdedel av den totala tiden befolkningen lägger på medier. Sociala medier utgör 11 procent och annan internetanvändning 14 procent.

 

Fotnot: Siffrorna bygger på självuppskattad tid och tar inte hänsyn till om man använder olika medier samtidigt, som att lyssna på radio samtidigt som man läser en dagstidning eller surfar på nätet. Undersökningen gäller befolkningen i åldern 9-79 år.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies