Gå direkt till textinnehållet

Vi är många som är missnöjda

— Ingrid Marklund har en alltför negativ framtoning när hon skriver om Vindeln. Hon ser spöken på ljusa dagen.

— Ingrid Marklund har en alltför negativ framtoning när hon skriver om Vindeln. Hon ser spöken på ljusa dagen.

Kommunalrådet Christer Lundgren tycker inte om Västerbottens-Kuriens bevakning av Vindeln.

— Jag är för en kritisk bevakning av kommunen. Men jag vill att det ska ges en sanningsenlig bild. Man ska inte medvetet förvanska och vinkla och inbilla folk att det är något lurt med allt, när det handlar om demokratiskt fattade beslut. Beslutsfattarna framställs som i det närmaste korrupta fast vi alltid haft ett ärligt uppsåt.

Lundgren vill egentligen inte kommentera VKs bevakning av Vindeln i Journalisten. Han anser att han själv aldrig har en chans att få sista ordet i en debatt.

— Jag känner mig fullständigt utlämnad i mina kontakter med VK. Jag kan aldrig föra en dialog med dem utan är alltid på den förlorades sida. Jag har tagit mycket illa vid mig av skriverierna och bevakningen har många gånger gjort mig både besviken och bestört.

Lundgren tycker att VK för en kampanj mot politiskt fattade beslut i Vindeln.

— Visst får Ingrid Marklund och ledarskribenten Olof Kleberg vara emot hotellbyggen om de vill. Men tidningen har ett ansvar att ge en nyanserad bild och inte bara låta egna värderingar styra bevakningen. VK ska på ett ärligt sätt förklara skeenden för läsarna och inte bedriva vad jag närmast tolkar som en häxjakt på politikerna i Vindeln.

Kristdemokraten Christer Jonsson var den som på fullmäktige i december tog upp frågan om kommunen skulle sluta annonsera i VK.

— Vi är många som länge känt oss missnöjda med VKs bevakning av Vindeln, säger han. För min del handlar det inte så mycket om vad en enskild journalist gör utan mer VKs kampanj på ledarsidan. VK vill få oss politiker att framstå som om vi inte representerar folkviljan i Vindeln.

Jonsson tycker att det var bra att frågan ventilerades på fullmäktigemötet.

— Det är bättre att tala ut än att gå omkring och muttra och vara missnöjd.

Fler avsnitt
Fler videos