Gå direkt till textinnehållet

Vardagsmötet: Mattias Balkander

I helgen startade den stora fotbollsfesten Gothia Cup i Göteborg. Ungdomsturneringen är världens största med ungefär 35 000 deltagare. Mattias Balkander är sportredaktör på Göteborgs-Posten, som bevakar turneringen.

Hur har Göteborgs-Posten förberett bevakningen under turneringen?

– Vi har öronmärkt ett team bestående av en reporter och en fotograf som kommer att bevaka hela turneringen och som åker runt i Göteborgs-området. Sedan får de hjälp av andra reportrar om de inte hinner med att göra allt.

Jobbar de även för webben?

Ja. De gör speciella reportage till GP.se. De kommer även att per telefon ringa in rapporter och lämna text och bild till webbredaktionen. Reportrarna på webben kommer även att skriva artiklar, men de kommer inte att vara ute på fältet.

Kommer GP även att sända TV?

– Vi har en avdelning inom GP som kommer att sända inslag, något vi även gjorde förra året.

Förra året var det mycket bråk. Bland annat stormade supportrar planen efter matchen mellan IFK Göteborg och irakiska Al Madina. Har ni förberett er för liknande händelser?

– Som allt nyhetsarbete gäller det att bevaka vad som händer så bra som möjligt. Vi har beredskap om det sker nyhetshändelser även detta år. När bråket skedde förra året var vi snabbt ute med nyheten på webben.

Fler avsnitt
Fler videos