FOTO: Tor Johnsson

TV4 tar bort sporten från Nyhetsmorgon

15 april, 2021

Sparplanerna på TV4 slår hårdast mot sportredaktionen.

Det ligger ett sparbeting på cirka 100 tjänster på TV4, vilket Journalisten berättade om i februari. Nu står det klart att det är sporten som drabbas hårdast av besparingarna på den redaktionella sidan.

– Sporten kommer att ta mest stryk. Det blir ingen separat sportsändning på morgnarna och ledningen vill även minska sportens sändningstid på kvällen, säger Victoria Banozic, ordförande i journalistklubben på TV4, till Journalisten.

Erik Westberg, sportchef för C More och TV4, uppger för Expressen att: ”Vi behöver anpassa vårt arbetssätt givet ökande rättighet/produktionskostnader”.

Hur många redaktionella tjänster som berörs av sparpaketet är ännu inte klart.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies