TV4 brast i respekt för privatlivet

15 april, 2014

GRN-fällning I januari i år sändes ett inslag i TV4s program Djurskyddsinspektörerna som nu fällts för bristande respekt för privatlivet av Granskningsnämnden för radio och TV.

I inslaget från Djurskyddsinspektörerna medverkar två hundägare som tillsammans äger en hundkennel. I programmet kritiserades ägarna för sin djurhållning och djurskyddsinspektörerna som var på plats på kenneln menade att ägarna var tvungna att åtgärda djurhållningen.

Anmälningen till Granskningsnämnden kom från djurägarna som menade att de inte förstod att de godkänt sin medverkan i programmet. TV4 ansåg att programmet inte stred mot bestämmelsen om respekt för privatlivet, och skriver i sitt yttrande till Granskningsnämnden: ”När journalister intervjuar och TV-team filmar för dokumentära genrer är det inte brukligt att något avtal skrivs”.

Granskningsnämnden ansåg likväl att djurägarna framställdes på ett ”så klandervärt sätt att det uppkom ett intrång i deras privatliv”. En ledamot i nämnden var skiljaktig.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies