Gå direkt till textinnehållet

TTs personalchef slutar efter misstroendeförklaringen

Efter misstroendeförklaringen från journalistklubben på Nyhetsbyrån TT lämnar nu personalchefen företaget.

Journalisten berättade i går torsdag om den misstroendeförklaring som TTs journalistklubb riktat mot personalchefen på grund av hanteringen sexuella trakasserier på företaget. En manlig anställd hade fått två varningar för sett beteende utan att journalistklubben informerats, och mannen hade enligt uppgifter som framkom under Metoo-kampanjen sexuellt trakasserat flera kvinnor, som sedan lämnat TT när de inte fått tillräckligt stöd från ledningen.

Efter att Journalistens artikel publicerats meddelade TTs VD Jonas Eriksson i ett internt mejl på TT att personalchefen väljer att sluta och gör sin sista arbetsdag på onsdag i nästa vecka.

Hon berättar själv om beslutet i mejlet:

Annons Annons

”Det här är ett beslut som har vuxit fram och jag bestämde mig under julledigheterna. I dag har några av er i branschpress kunnat läsa om en misstroendeförklaring från SJF-klubben. Den har inte varit avgörande för mitt beslut, men har bidragit till det. Jag vill samtidigt lyfta fram att jag har känt ett starkt stöd från många av er kollegor under den här perioden”, skriver personalchefen i det interna mejlet.

Fler avsnitt
Fler videos