Gå direkt till textinnehållet

Tidningskiosk Årets affärsmodellsutmanare

Den automatiska tidningskiosken Meganews Magazines får pris som Årets affärsmodellsutmanare i Cordial Business Model Awards.

Meganews affärsidé med automatiska tidningskiosker har utsetts till Årets affärsmodellsutmanare. Tidningskioskerna finns på tre platser i Sverige och enligt grundaren, journalisten Lars Adaktusson, växer det internationella intresset för konceptet.

Den automatiska tidningskiosken printar tidskrifter på beställning på ett par minuter.

Motiveringen lyder:

”Genom en innovativt designad affärsmodell har detta företag lyckats ändra på den traditionella distributionslogiken i en hårt pressad bransch. Med ett stort utbud av

tidningar och ’print-on-demand’ har de lyckats skapa en kundanpassad och miljövänlig tidningstjänst i tidens tecken.

Tjänsten är i sin linda, men den positiva respons som följt i spåren av dess lansering tyder på att den har all potential att revolutionera tidningsdistributionen – i Sverige och världen.

Genom framgångsrika avtal med leverantörer, tillgång till ett globalt distributionsnät och ett genomtänkt värdeerbjudande vill företaget förverkliga sin vision om att säkra den fysiska tidskriftens fortlevnad. Vinnare av priset ’Årets svenska affärsmodellsutmanare’ är Meganews Magazines.”

Juryn har gjort en genomarbetad analys av såväl affärsmodell som marknadsförutsättningar, priset blir därmed en bekräftelse på att vårt koncept har stor potential. Vi är stolta och tacksamma över den fina utmärkelsen, säger Lars Adaktusson i Meganews Sweden AB i en kommentar.

Lars Adaktusson uppger att företaget på kort tid fått två hundra propåer från ett 50-tal länder.

Fler avsnitt
Fler videos