Tidningarna Kommunaktuellt och Landstingsvärlden går samman

22 oktober, 2003

Tidningarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden ska läggas ner och ersättas av en ny gemensam tidning för kommuner och landsting.

Tidningarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden ska läggas ner och ersättas av en ny gemensam tidning för kommuner och landsting.

Efter att Kommunförbundet och Landstingsförbundet har slagits samman har förbunden beslutat att slå ihop redaktionerna för sina tidningar och producera en ny gemensam tidning. Lena Hörngren, chefredaktör på KommunAktuellt, är den som fått ansvaret att ta fram den ny tidning, som beräknas lanseras vid årsskiftet om ett drygt år. Den nya publikationens uppgift blir att spegla kommun- och landstingssektorn samt att vara ett forum för debatt för dessa, skriver tidningen Kommunaktuellt.

Uppdraget att arbeta fram en ny tidning inleds redan vid kommande månadsskifte och i Lena Hörngrens uppdrag ingår att analysera de olika målgruppernas olika behov, att skissa på organisation, bemanning och ekonomiska ramar för den nya tidningen. Under förberedelsearbetet med den nya gemensamma tidningen kommer Madeleine Pousette, tidigare redaktionschef på KommunAktuellt att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

pf@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies