Gå direkt till textinnehållet

SVT intervjuade ungdomar med reklamtröjor – fälls för otillbörligt gynnande

SVT Stockholm intervjuade ungdomar som hade t-shirts med texten ”nRF SERIES 53” och fälls av Granskningsnämnden för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Den 24 september sände SVT lokala nyheter Stockholm ett längre inslag om en idrottsklubb som valt att satsa på tekniklektioner för att bekämpa kriminalitet i förorterna. I inslaget intervjuades personen som höll i tekniklektionerna samt flera ungdomar.

Tre personer som syntes inslaget under totalt cirka 20 sekunder bar t-shirts med texten ”nRF SERIES 53”. nRF53-serien är trådlösa Bluetoothenheter som tillverkas av det norska förtaget Nordic Semiconductor, som saknar säljkontor i Sverige men har distributörer i landet. Komponenten säljs till tillverkare av elektronikprodukter och försäljningen riktar sig inte till privatpersoner.

En person anmälde inslaget till den statliga Granskningsnämnden för radio och tv, som fäller SVT för att genom exponeringen av nRF SERIES 53 ha brutit mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos