SVT-huset i Stockholm. FOTO: Tor Johnsson

SVT gör nyheter
på lätt svenska

19 februari, 2016

Den 1 april börjar Sveriges Television sända nyheter på lätt svenska. SVTs programbeställare Helena Olsson skriver på SVT-bloggen att satsningen är viktig för att alla ska kunna delta i det offentliga samtalet. 

Nyhetssändningarna på lätt svenska kommer att vara fem minuter långa och gå i SVT2 på vardagar. De kommer också att gå att se textade till arabiska och engelska på SVT Play. Det skriver Vi på tv.

Syftet är att nå alla som oavsett ursprung har svårt att hänga med i vanliga nyhetssändningar.

”Språkets betydelse för förståelsen av ett samhälle är avgörande. Att kunna delta i det offentliga samtalet, få syn på värderingssystem och bli uppdaterad på vad som händer omkring en är viktigt inte bara för integrationen utan också för känslan av gemenskap”, skriver programbeställare Helena Olsson på SVT-bloggen.

Även serierna Fosterland och Doreen kommer hem kommer att textas till engelska och arabiska på SVT Play.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies