Gå direkt till textinnehållet

Smålands-Tidningen fälld i PON

Pressens Opinionsnämnd fäller Smålands-Tidningen för artiklar som publicerades den 6e april 2009. Enligt nämnden pekades tre familjemedlemmar ut på ett "insinuant och nedlåtande sätt  som var ägnat att skada anmälaren och dennes söner".

Det hela handlar om en rad artiklar om en far och hans två söner som efter en krogkväll blivit anmälda för misshandel av en 60-årig man. I artiklarna så hade både ålder på de inblandade och gatan för det inträffade bråket angetts, en gata som familjen tidigare hade bott på. 

Även mannens tidigare yrke som ordningsvakt hade angetts och artikelförfattaren hävdade att mannen hade sparkats från den posten, vilket enligt anmälaren inte var sant, då han självmant sade upp sig från jobbet som ordningsvakt.

Anmälaren ansåg att Smålands-Tidningen bedrev en personförföljelse av hans familj att artiklarna var vinklade och utgjorde förtal av familjen. Han menade även att den 28-åriga sonen målades upp som en livsfarlig person då dennes tidigare brott lyftes fram i artiklarna.

Annons Annons

PO och PON är överens om att tidningen ska klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Fler avsnitt
Fler videos