Slut med nättroll
hos Östgöta Media

23 februari, 2016

Varför får en liten grupp människor förstöra en nyhetssajt? Det frågar sig Östgöta Media som nu stänger ned sina kommentarsfält under alla nyhetsartiklar.

”Vi stänger ner kommentarsfältet under nyhetsartiklar, men låter dem vara öppna under ledare, krönikor, insändare” – så skriver Östgöta Medias tidningar i dag på sina webbsidor i ett meddelande till sina läsare.

I Östgöta Media ingår tidningar som Östgöta Correspondenten, Norrköpings Tidningar och Västerviks-Tidningen.

– Detta har varit mer eller mindre ett problem under en längre tid, men i takt med flyktingströmmen har det ställts på sin spets i vilken mån vi kan ha de här forumen öppna. Vi har också fått läsarsynpunkter på detta, en del vill att allt ska vara helt fritt och en del att vi ska gå länge än i det här fallet. Det är en fråga som engagerar våra läsare, säger Mikael Sönne, chefredaktör på Västerviks-Tidningen.

Förväntar du dig att svara på många frågor kring detta nu?
– Hittills har det vart lugnt, men vi kommer säkert få reaktioner åt alla håll.

Kan man kalla det en förlust för den öppna debatten?
– I den bästa av världar skulle man såklart vilja ha det här helt öppet, men med facit i hand funkar det dåligt och då måste vi ta konsekvenserna av det.

Läs hela Östgöta Medias gemensamma ledartext som förklarar saken här

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies