Gå direkt till textinnehållet

Sexuella trakasserier utreds på Expo

Expo utreder arbetsmiljön efter uppgifter om sexuella trakasserier från tidigare anställd. ”Uppgifterna kom som en chock”, säger Expos VD Daniel Poohl (bilden).

Flera medarbetare på Expo vittnade i samband med Metoo-kampanjen i oktober om att en tidigare anställd utsatt kolleger för sexuella trakasserier. Uppgifterna nådde styrelsen som initierade en arbetsmiljöutredning som fortfarande pågår.

”Vi ser oerhört allvarligt på att något sådant här ska ha kunnat utspela sig här på vår arbetsplats. Vi agerade omedelbart och har sedan dess påbörjat en arbetsmiljöutredning för att klarlägga vad som hänt och ta fram en plan för att stärka vårt arbetsmiljöarbete”, säger Daniel Poohl, VD stiftelsen Expo, i ett pressmeddelande.

”Uppgifterna om sexuella trakasserier kom som en chock. Vi har vetat om att det funnits en jämställdhetsproblematik på Expo, men har inte haft kännedom om att det också tagit sig uttryck i sexuella trakasserier. Jag har också fört samtal med den tidigare anställde gällande kränkande behandling, men uppenbarligen har det inte varit tillräckligt. Med den nya informationen står det klart att ledning och styrelse borde ha uppfattat risksignalerna och agerat på detta mycket tidigare. Det står också klart att det har funnits en brist i tillit för ledningen från personalens sida eftersom  de tidigare inte vågat berätta. Detta är naturligtvis mycket allvarligt”, säger Daniel Poohl.

Annons Annons

Den arbetsmiljöutredning som nu startats genomförs av en oberoende konsult, uppger Expo.

Fler avsnitt
Fler videos