"SCA-granskningen full av halvsanningar och påhitt"

29 september, 2016

TV4s ekonomireporter Jens B Nordström går till hårt angrepp på Svenska Dagbladets granskning av SCA: ”Ett sammelsurium av sant, halvsant och påhitt.” SvD slår ifrån sig kritiken som helt substanslös.
 

Nordström har gått igenom SvDs omfattande granskning av SCA och Industrivärden (som tilldelades en Guldspade 2015), och finner stora problem i den. ”Framför allt tidningens användande av anonyma källor måste diskuteras. Vi närmar oss en galen journalistik om vi låter Svenska Dagbladets arbetssätt fortsätta råda”, skriver Jens B Nordström i en hård debattartikel i Journalisten.

SvDs chefredaktör Fredrik Karén samt reportrar Andreas Cervenka och Torbjörn Isacson bemöter i en replik kritiken, som de menar saknar substans och relevans.

”Det som är mest besynnerligt med TV4s Jens B Nordströms hämningslösa kritik av SvD och kvaliteten på våra källor är att han samtidigt ägnat så stor möda åt att driva tesen att våra uppgiftslämnare är alldeles för välinformerade”, skriver SvD bland annat.

I ett genmäle menar Jens B Nordström att SvD inte svarar på de frågor han ställer.

Taggar: SvD, SCA, TV4

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Daniel Hansson tors, 2016-09-29 14:11
Efter att ha först läst Tronstriden var jag väldigt nyfiken på hur SvD skulle bemöta Nordström. Det jag sett hittills har inte ingett förtroende. Det klassiska arbetssättet när det gäller anonyma källor är att berätta så noggrant som möjligt hur man gjorde för att kontrollera källornas information. När Svenskan inte gör det, och inte ger några detaljer undrar man ju om det finns någon substans bakom över huvud taget. Tyvärr känns det inte så.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies