FOTO: Tor Johnsson

Public service-journalister stöttar ja-sidan

9 juni, 2022

Medlemsomröstning Utan huvudavtalet kommer våra medlemmar få sämre villkor än övriga på arbetsmarknaden, skriver ordförandena för journalistklubbarna vid SVT och SR i en debattartikel.

Igår uppmanade flera ordförande för journalistklubbar inom dagspress till ett nej i medlemsomröstningen om huvudavtalet. Idag manar femton engagerade i SR och SVTs journalistklubbar – varav de två ordförandena  Johanna Lindblad Ahl och Rebecka Mårtensson – tvärtom till att rösta ja.

”Utan huvudavtalet kommer våra medlemmar få sämre villkor än övriga på arbetsmarknaden. Större frihet för arbetsgivarna vid uppsägningar får vi oavsett hur vi röstar. (...) Kan Journalistförbundet förhandla sig till ett bättre avtal? Vi tror inte att det är något som kommer gå att göra framgångsrikt”, skriver de i ett debattinlägg i Journalisten.

Public service-klubbarnas representanter betonar att de skrivit under debattinlägget i egenskap av enskilda medlemmar i Journalistförbundet.

Medlemsomröstning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies