Gå direkt till textinnehållet

Positiva artiklar samlas i e-tidning

I dag avslutar Arbetarbladet sin artikelserie 50 skäl att vara stolt över Gävle som gått under ett år. På midsommardagen publiceras de 50 skälen i en e-tidning.

Idén till artikelserien föddes av att läsarna hörde av sig och tyckte att Arbetarbladet bara skrev om negativa saker och inte tog upp det vackra som finns i Gävle.

Arbetsbladets chefredaktör Daniel Nordström erkänner att journalister har en tendens att tycka betydligt bättre om svarta rubriker än om ljusa.

Vilken är din favorit av de 50 skälen att vara stolt över Gävle?
– Jag har ingen favorit utan det är de samlade 50 skälen, säger Daniel Nordström.

Vilka har kommit med tipsen?
– Det har varit både läsare och anställda på tidningen. Vi kunde lätt ha samlat ihop hundra skäl. Men vi begränsade oss till 50 för att artikelserien skulle gå under ett år. Vissa saker har varit självklara som Gävlebocken. På midsommardagen ger vi ut de samlade 50 skälen som e-tidning.

Under artikelseriens gång har Arbetarbladet skrivit om bland annat Gasklockorna, Gefle IF fotboll, Rolf Lassgård, hästen Berta, Gävlebocken, Priapos trädgård, Gävle symfoniorkester och Boulognerskogen.

Hur har redaktionen varit från läsarna?
– Den moderate riksdagsmannen Lars Beckman ansåg att det var en socialdemokratisk kampanj som beordrats av det socialdemokratiska kommunalrådet Carina Blank. Han har missförstått syftet med artikelserien. Det är en serie artiklar om vad som finns i Gävle oavsett politisk styre. Den har inte handlat om sjukvårdspolitik eller skolpolitik, utan om ställen och platser som Gävleborna kan vara stolta över.

Fler videos
Fler avsnitt