Gå direkt till textinnehållet

Politico startar i Bryssel

På tisdagsmorgonen startade den amerikanska tidningen Politico en ny publikation, politico.eu, med bas i Bryssel. Målsättningen är att vitalisera den politiska journalistiken om EU.

Dagstidningen Politico startades 2007 i Washington DC och blev snabbt en viktig journalistisk produkt för alla som sysslar med politik i den amerikanska huvudstaden. Med åren har tidningen expanderat genom samarbeten med TV-kanaler och radiostationer. Förra året blev det känt att Politico skulle starta en redaktion i Bryssel i samarbete med Axel Springer-koncernen.

På tisdagsmorgonen lanserades den nya sajten politico.eu. Politico kommer att bli en av de största redaktionerna i Bryssel, med cirka 40 journalister från 20 olika länder. Senare i år kommer man att anställa korrespondenter i Moskva och Frankfurt.

I ett programförklarande samtal mellan chefredaktören John Harris och redaktionschefen Matthew Kaminski på Politicos sajt förklarar den sistnämnda att EU-journalistiken håller för dålig standard och är för tråkig.

”Det finns nästan ingen journalistik om ’Bryssel’ som inte passerat genom ett nationellt eller ett ideologiskt prisma”, säger Matthew Kaminiski.

Fler avsnitt
Fler videos