Gå direkt till textinnehållet

OS lockade till jobbyte

Hanif Hosseini blir ny tf redaktionschef på Eurosport och Discovery Networks Sweden. ”Det känns fantastiskt. Discovery är rätt plats att vara på nu” säger han.  

Hanif Hosseini kommer närmast från SVT och lämnar där en tillsvidareanställning som projektledare för deras fotbollssatsning.

Varför tar du det här steget?

– Discovery har rättigheterna till de stora sportevenemangen, så det känns som rätt plats att vara på nu. De har kompetenta människor som jobbar där och så är det klart med OS 2018. Det är en dröm att få jobba med.

Så det är möjligheten att få bevaka OS som får dig att lämna SVT?

– Nej, det kan man inte säga. OS är attraktivt, men för mig handlar det om att jag vill bli bäst på det jag jobbar med och här ser jag stora möjligheter att utvecklas.

Hur länge har du jobbat som journalist?

– Jag pluggade i Skottland och blev klar med mina studier 2006, tror jag. Jag har jobbat på UR och barnradion. Under en tid var jag utlasad och startade ett produktionsbolag. Senaste tiden har jag varit på SVT.

Grattis till nya jobbet.

– Tack. Det känns fantastiskt kul och spännande.

Hanif Hosseini börjar den 1 september och kommer först och främst jobba över OS 2018.

Emir Osmanbegovic, sportchef DNS och Eurosport kommenterar tillsättningen av Hanif Hosseini: "Hanif är en passionerad och erfaren tv-makare och arbetsledare med erfarenhet från bland annat fotbollsmästerskap och Vinterstudion i SVT. Över 40 personer har sökt den här tjänsten, oerhört kul med så stort intresse."

Fler avsnitt
Fler videos