Gå direkt till textinnehållet

… och de kan vinna Guldkrattan

Tio nominerade kan vinna tidningen Resumés pris Guldkrattan som ska uppmärksamma mediernas slitvargar.

Guldkrattan delas ut samma dag som Stora journalistpriset, den 24 november. De nominerade 2011 presenterades i dag, samtidigt som de nominerade till nämnda journalistpris.

Guldkrattan delas ut till "den fältreporter som under året bäst har lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen."

De nominerade är:

Ragna Fahlander, Dalarnas Tidningar: "Allroundreporter som kan täcka allt från tunga kommunala beslut till andräkning i Falun".

Bernt Hermele, vikarie SVT och lite allt möjligt annat: "Sveriges ende riktige boulevardjournalist".

Anette Holmqvist, Aftonbladet: "Gedigen nyhetsreporter som fick sitt publika genombrott med Juholtaffären, en nyhet som till och med Expressens chefredaktör Thomas Mattsson beskrivit som årets stora avslöjande".

Lacke Karlberg, Ny teknik: "Mästerlig fältreporter som inte ens förstår innebörden i ordet prestige. Inget knäck är för litet, för ointressant, för tråkigt".

Karl-Johan Karlsson, politisk reporter Expressen: "En reporter som ständigt går sin egen väg, skapar stora snackisar och ofta gör det oväntade".

Lennart Modig, TV 4: "Alltid i de bisarra händelsernas centrum, berättar historier på ett lättsamt sätt och tar inte sig själv på för stort allvar".

Lena Nyberg, ansvarig redaktionell teknik på Borås Tidning: "Gör så att andra kan ägna sig åt bra innehåll i stället för tekniktrassel. Har gjort mer för att höja den journalistiska kvalitén i västra Sverige än någon annan nu levande person".

Mathias Ståhle, Eskilstuna-Kuriren: "Gör stort som smått, men brinner för grävet. Backar inte inför att konfrontera pampar, kryptiska dokument eller svårbearbetade källor".

Lars Yngve, chefredaktör, tidningsbud med mera för Nya Upplagan Skåne: "Har trotsat den journalistiska tyngdlagen ända sedan starten i maj 2006 av Nya Upplagan".

Anders Öhlund, SVTs Norrlandsreporter, Umeå: "En leveransmaskin som trampat på i djupsnö och i många, många år".

 

Fler avsnitt
Fler videos