Calle Sundblad. FOTO: Thomas Kühnel

NWT Media trappar upp lokaljournalistiken

2 september, 2021

NWT Media har rekryterat två mediehuschefer. I de nya rollerna på tidningen ska Calle Sundblad och Tomas Skoglund ta sig an mediehusets digitala förändringsarbete.

Calle Sundblad är idag chefredaktör för Nya Lidköpings-Tidningen och Tomas Skoglund kommer från rollen som redaktionschef på SVT Nyheter Värmland.

NWT Media består av 16 lokala titlar i Värmland, Dalsland och Skaraborg. Calle Sundblad får ansvar för redaktionerna i Skaraborg medan Tomas Skoglund (lilla bilden) tar hand om redaktionerna i Värmland och Dalsland. Calle Sundblad kommer att behålla uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Lidköpings-Tidningen.

- NWT Media gör en historisk satsning på lokal journalistik och jag är glad att kunna rekrytera Tomas Skoglund och Calle Sundblad till de nya rollerna som mediehuschefer, säger NWT Medias mediechef Mikael Rothsten i ett pressmeddelande.

NWT Media kommer att anställa ett 30-tal personer i olika roller inom journalistik, marknad, distribution och sälj. Mediehuset ska redaktionellt bli bättre på nyhetsarbete, fördjupningar och grävande journalistik.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies