Gå direkt till textinnehållet

NT och Corren får nya sajter

Efter UNT och tidningarna i Norrbotten - i dag var det NTs och Correns tur att gå över till den koncerngemensamma sajtdesignen. UPPDATERAD

– Det här är ett pågående projekt inom NTM. NSD och Kuriren var först ut i höstas och nu var det vår tur. Vi har samma plattform inom koncernen men försöker sätta vår egen prägel på den, säger Karl Öfverström, utvecklingsredaktör på Corren.

Förutom en helt ny design lämnar Corren och Norrköpings Tidningar nu också den traditionella nyhetssajtstrukturen.

– I stället för att presentera nyheter i enspalt övergår vi till etagetänket som blivit allt vanligare. Man bygger i etage. Det gör att man kan paketera och presentera material tydligare. Sport och kultur/nöje kan få en tydligare layout redan på förstasidan, säger Karl Öfverström.

Annons Annons

– Men snabba lokala nyheter är fortsatt det viktigaste och finns på övre delen av sidan. Användarna och nyheterna är i fokus, och det ska vara tydligt och lättöverskådligt.

Fördelen med en gemensam plattform för alla tidningssajter i koncernen är att utvecklingstakten ökar, enligt Karl Öfverström.

– Det tar inte alls lika lång tid att utveckla en funktion. Tiden från idé till funktionalitet på sajten kortas rejält.

Varken Corren eller NT inför i dagsläget någon betalmodell, som systertidningarna i Norrbotten gjort.

Även UNT.se bytte till den koncerngemensamma formen i början av maj. Resten av koncernens tidningar ska följa efter i höst.

Fler avsnitt
Fler videos