Gå direkt till textinnehållet

Nio tjänster bort på ETC

Tio personer sägs upp på ETC. Det är resultatet av de fackliga förhandlingarna som nu är avslutade. UPPDATERAD

För tre veckor sedan berättade Journalisten att ETC lägger ned 15 av sina lokala titlar, sedan de inte nått presstödsgränsen. De fackliga förhandlingarna är nu avslutade. Tio personer sägs upp, motsvarande ett tjänsteutrymme på 9,4 tjänster.

– Det är en jättetråkig dag, givetvis. Dels att tidningarna läggs ned, dels för berörda medlemmar och medarbetare – och de som jobbar kvar. Det är extra synd att det här händer precis inför ett valår, säger journalistklubbens ordförande Sam Linderoth.

Han beskriver förhandlingarna som ”tuffa”. Klubben lyckades få arbetsgivaren att dra tillbaka ett av de lagda varslen; en tjänst räddades kvar.

Annons Annons

ETC grundare och VD Johan Ehrenberg vill inte kommentera uppsägningarna. Han vill inte heller svara på i vilken mån det kommer att bli ytterligare besparingar, på kvarvarande titlar.

Samtidigt meddelar ETC i dag att man ämnar starta en strömningstjänst i mars nästa år, kallad ETC Play.

”Tänk dig Netflix och HBO. Men tänk att du utöver kvalitetsfilm – vi har samarbeten klara – även får ett urval av nyheter, debatter, intervjuer och föreläsningar som ligger i linje med våra tidningars politiska profil”, skriver koncernen om strömningstjänsten.

Fler avsnitt
Fler videos