”Nedskärning av fototjänster behöver inte vara dåligt”

14 november, 2014

Journalisten TV Dagstidningarna skär ner på sina bildredaktioner och antalet fastanställda fotografer och bildredaktörer minskar hela tiden. Men det behöver inte vara enbart dåligt, menar fotograf Pieter ten Hoopen.

Journalistens fotograf Tor Johnsson har frågat fotografen Pieter ten Hoopen och Dagens Arbetes bildredaktör Göran Widerberg om vad som händer med bildjournalistiken i våra svenska dagstidningar.

Göran Widerberg är orolig för att tidningarna kommer att tappa fotografens öga i planeringen av tidningen, men Pieter ten Hoopen tror att det kan bli bra, om det bara finns en stark bildredaktör..

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av jonas lindkvist lör, 2014-11-15 10:22
Intressant fråga ställd till två duktiga bildmänniskor men jag saknar att ni inte pratar med någon som jobbar på en bildredaktion på en dagstidning.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies