Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia köper Dalarnas Tidningar

I dag blev det klart. Dalarnas Tidningars nya ägar blir Mittmedia Förvaltnings AB. Tillträdet sker i slutet av februari eller början av mars beroende på när årsbokslutet är klart. Då utses också en ny styrelse.

– Det känns roligt att vi fått förtroendet att förvärva Dalarnas Tidningar, säger Mittmedia Förvaltnings ABs VD Jan Cahling till Dalarnas Tidningar.

Journalistklubbens ordförande på Dalarnas Tidningar är nöjd med de nya ägarna:
– Mittmedia känns som trygga ägare. De gör och vill göra lokaltidningar och de tidningar som Mittmedia tidigare köpt upp har de fortsatt att driva. Dessutom har vi redan ett samarbete med dem vad gäller annonser, och ett tryckerisamarbete är på gång, säger Ragna Fahlander.
– Det har ju ryktats om att det kunde bli Herenco och det var inte en önskedröm på grund av deras låglönepolitik, säger Ragna Fahlander.
Dalarnas Tidningar har tidigare ägts av Bengtsson Tidnings AB som ägt tidningen i 100 år.

Fotnot: I Mittmedia ingår sedan tidigare följande tidningar: Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Hudiksvalls Tidning, Hälsinge Kuriren, Ljusdals-Posten, Tidningen Ljusnan, Sundsvalls Tidning, Dagbladet, Östersunds-Posten, Länstidningen Östersund, Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

Annons Annons

 

Fler avsnitt
Fler videos