Mittmedia köper Dalarnas Tidningar

18 december, 2007

I dag blev det klart. Dalarnas Tidningars nya ägar blir Mittmedia Förvaltnings AB. Tillträdet sker i slutet av februari eller början av mars beroende på när årsbokslutet är klart. Då utses också en ny styrelse.

– Det känns roligt att vi fått förtroendet att förvärva Dalarnas Tidningar, säger Mittmedia Förvaltnings ABs VD Jan Cahling till Dalarnas Tidningar.

Journalistklubbens ordförande på Dalarnas Tidningar är nöjd med de nya ägarna:
– Mittmedia känns som trygga ägare. De gör och vill göra lokaltidningar och de tidningar som Mittmedia tidigare köpt upp har de fortsatt att driva. Dessutom har vi redan ett samarbete med dem vad gäller annonser, och ett tryckerisamarbete är på gång, säger Ragna Fahlander.
– Det har ju ryktats om att det kunde bli Herenco och det var inte en önskedröm på grund av deras låglönepolitik, säger Ragna Fahlander.
Dalarnas Tidningar har tidigare ägts av Bengtsson Tidnings AB som ägt tidningen i 100 år.

Fotnot: I Mittmedia ingår sedan tidigare följande tidningar: Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Hudiksvalls Tidning, Hälsinge Kuriren, Ljusdals-Posten, Tidningen Ljusnan, Sundsvalls Tidning, Dagbladet, Östersunds-Posten, Länstidningen Östersund, Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies