Gå direkt till textinnehållet

Minskad oro på TV4 Stockholm

Före jul kom beskedet att TV4 Stockholm försvinner som självständigt bolag och slås ihop med moderbolaget. Många nyanställda fruktade att de skulle bli avskedade. Men eventuell övertalighet kommer att beräknas efter att TV4 Stockholm slås samman med den nya Aktualitetsavdelningen på TV4.

När beskedet kom före jul att TV4 Stockholm försvinner som självständigt bolag och slås ihop med moderbolaget fruktade många nyanställda att de skulle bli avskedade. I dag känner personalen på TV4 Stockholm sig dock något lugnare.

Eventuell övertalighet kommer att beräknas efter att TV4 Stockholm slås samman med den nya Aktualitetsavdelningen på TV4, till en enhet med totalt 250 anställda.

bryt

– Nu är det TV4s fackklubb som tar över förhandlingarna. Vi har bara förhandlat om den formella överflyttningen av verksamheten, som dock ännu inte är klar, säger Ulrika Bergquist, journalistklubbens ordförande på TV4 Stockholm.

TV4 Stockholm kommer att behålla sina sändningstider och kommer även i fortsättningen att kallas TV4 Stockholm. Skillnaden är att redaktionen ska lyda under den nya Aktualitetsavdelningen på TV4 som bildas då enheterna nyheter, sport och samhälle slås samman.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos