Medieutredningen
får mer tid

18 februari, 2016

Medieutredningen Regeringen har beslutat att förlänga Medieutredningens utredningstid med sex månader. Förlängningen ges på utredarens egen begäran.

Medieutredningen har bland annat i uppdrag att se över hur utformningen av nya mediepolitiska verktyg ska tas i bruk när presstödet i sin nuvarande form upphör.

Europakommissionen har godkänt en förlängning av det nuvarande presstödssystemet till och med 2019. Det möjliggör att ge utredningen mer tid.

Regeringen ger Medieutredningen ytterligare sex månader, det vill säga fram till den 31 oktober, för att avsluta sitt arbete.

”Vi har vägt för- och nackdelarna med en förlängning. Vi behöver ju en ny mediepolitik så snart som möjligt. Samtidigt vill vi ha goda förslag som ska vara aktuella eftersom verkligheten förändras”, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke till Svenska Dagbladet

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Medieutredningen

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies