Gå direkt till textinnehållet

Marcus Birro sparkad efter lunchmöte

Fotbollssajten Solo Calcio bryter samarbetet med Marcus Birro. Detta efter att Expressen publicerat bilder då han lunchar med politiker från Sverigedemokraterna.

Det var bara för en vecka sedan som Solo Calcio, som skriver om italiensk fotboll, berättade att Marcus Birro skulle börja blogga för sajten.

Solo Calcio väljer nu att avbryta samarbetet efter att Marcus Birro fångats på bild av Expressen då han äter lunch med SD-politikerna Mattias Karlsson och Linus Bylund.

” Med anledning av de senaste uppgifterna kring vår bloggare Marcus Birro, har vi på SoloCalcio beslutat oss för att omedelbart bryta vårt samarbete. SoloCalcio.se är en politiskt och religiöst obunden webbsajt, där alla är välkomna och vi kan inte ställa oss bakom de senaste händelserna som kopplar ihop oss med saker vi kraftigt tar avstånd emot”, skriver Solo Calcio på sin hemsida.

På sin Faceboook-sida kommenterar Marcus Birro att han inte längre får blogga för fotbollssajten:

” Ärligt talat. Jag har fått sparken från Solo Calcio för att jag ätit lunch i Gamla Stan idag.Som tur är hann jag aldrig få en enda krona i lön av dem. Men på riktigt…  Jag skriver om italiensk fotboll på en sida som kickar ut mig för att jag ätit mat ihop med representanter för ett av riskdagens största folkvalda politiska partier. Jag är den skyldige. Kan någon förklara mitt brott?"

 

 

Fler videos
Fler avsnitt