Gå direkt till textinnehållet

Manifestationer på Pressfrihetens dag

Bara 17 procent av världens befolkning har yttrandefrihet. Världsdagen för pressfrihet på fredag den 3 maj högtidlighålls runt om i världen. I Sverige hålls bland annat en manifestation i Stockholm för Dawit Isaak och tidningen Svartvitt ger ut en specialtidning om Dawit Isaak. Reportrar utan gränser delar ut årets pressfrihetspris på UD.

På fredag klockan 11.30 hålls en manifestation för Dawit Isaak utanför ABF-huset i Stockholm. Manifestationen är anordnad av tidskriften Svartvitt som samtidigt ger ut en specialtidning som tar upp Dawit Isaaks öde.

Bland talarna på manifestationen finns Daniel Sandström, kulturchef på SvD, Björn Wiman, kulturchef på DN, Axel Andén, chefredaktör för Medievärlden, Helena Giertta, chefredaktör för Journalisten, Börge Hellström, kriminalförfattare, Meron Estefanos, svensk-eritreansk journalist och Kurdo Baksi, chefredaktör för Svartvitt.

Klockan 14.00 på fredag hyllar Reportrar utan gränser och Svenska Unescorådet dem som trots hot och förföljelse står upp för press- och yttrandefrihet i världen. Reportrar utan gränser delar ut årets pressfrihetspris och det blir tal av demokratiminister Birgitta Ohlsson, samt panelsamtal. Evenemanget hålls på UD.

Fler videos
Fler avsnitt