Manifestation för Gui Minhai – som suttit 1 000 dagar i fängelse

10 juli, 2018

Gui Minhai På fredag den 13 juli anordnas en manifestation för förläggaren Gui Minhai som då suttit fängslad i Kina i 1 000 dagar. Bland talarna finns Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling samt journalisterna Jojje Olsson, Ida Ölmedal och Anders Q Björkman.

Gui Minhai, som är svensk medborgare, kidnappades av kinesiska agenter under en semesterresa den 17 oktober 2015 i Thailand. Han tvingades erkänna påhittade brott och släpptes i oktober 2017 men med utreseförbud. Han kidnappades igen i januari i år inför ögonen på två svenska diplomater och har sedan dess suttit i kinesiskt fängelse utan rättegång.

Gui Minhai har publicerat böcker som är kritiska mot den kinesiska regimen.

På fredagens manifestation för Gui Minhai utanför Kinas ambassad i Stockholm talar bland andra initiativtagaren Kurdo Baksi, journalist och författare, Anders Q Björkman, biträdande kulturchef Svenska Dagbladet, Jojje Olsson, författare och journalist, Jonas Nordling, ordförande i Journalistförbundet samt Ida Ölmedal, Publicistklubben.

Manifestationen som har utlysts på Facebook genomförs med stöd av Sveriges Författarförbund och Svenska Förläggareföreningen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gui Minhai

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies