Gå direkt till textinnehållet

Manifestation för Dawit Isaak och Gui Minhai

Imorgon tisdag hålls en manifestation för att uppmärksamma rapporten som berättar om Sveriges brister i arbetet med att få hem Dawit Isaak och Gui Minhai.

Det finns brister i hur Sverige har arbetat med att få Dawit Isaak och Gui Minhai frigivna, som Journalisten skrev om i fredags.

För att uppmärksamma rapporten arrangeras en manifestation, på Gustav Adolfs torg, klockan 15.00 i morgon tisdag, skriver Reportrar utan gränser i ett pressmeddelande.

”Vi vädjar till svenska politiker inom så väl regeringen som riksdagen att intensifiera arbetet med att få Gui Minhai och Dawit Isaak frigivna. Vi uppmanar även politikerna att ge sitt stöd till detta arbete genom att närvara vid manifestationen”, skriver RSF. 

Annons Annons

Dawit Isaaks familj kommer finnas på plats och Elisabeth Löfgren, stödkommittén för Dawit Isaak, inleder manifestationen.

Bland talarna finns Robert Aschberg, Publicistklubben, Tomas Backlund, SJF, Kurdo Baksi, debattör, Jesper Bengtsson, Svenska Pen, Erik Halkjaer, Reportrar utan gränser, Victor Malm, Expressen, Grethe Rottböll, Författarförbundet och Maja Åberg, Amnesty.
 

Fler avsnitt
Fler videos