Gå direkt till textinnehållet

Lindén blir informationsdirektör

Aftonbladets informationschef Fredrik Lindén blir informationsdirektör för Schibsted Sverige. – Det blir det bästa av två världar, säger han.

– Jag ska ansvara för Schibsted Sveriges interna och externa information, precis på samma sätt som jag gjort på Aftonbladet de senaste tre åren, säger han.

Han kommer att arbeta tillsammans med Lena K Samuelsson som är koncerndirektör med övergripande ansvar för kommunikation och CSR inom koncernen på internationell nivå.

– Jag ser fram emot att jobba tätt med Lena.

Fredrik Lindén har jobbat på Aftonbladet i tolv år, bland annat som reporter, fackklubbsordförande och senast som informationschef.

Kommer du att sakna Aftonbladet?

– Det här jobbet blir ju det bästa av två världar eftersom Aftonbladet är en del av Schibsted. Det blir inte på samma sätt, men jag kommer att finnas kvar i huset och jobba tätt med Jan Helin.

Vilka är Schibsteds stora utmaningar framöver?

– Att befästa och stärka den position som vi redan har i dag. Vi är framtidens mediekoncern med all den kraft vi har. Det gäller att komma ut med allt som händer i huset.

– Utmaningen ligger mycket internt, att faktiskt visa medarbetarna vilken möjlighet man har att utvecklas inom koncernen. Schibsted har verksamhet i 40 länder.

Fredrik Lindén fortsätter tills vidare också att ansvara för Aftonbladets informationsarbete.

Fler avsnitt
Fler videos