Gå direkt till textinnehållet

LÄSTIPSET

-

Inte bara kontokort – Lokal journalistik och kommunal tystnad

Gunnar Nygren

Ordfront förlag

En alldeles färsk genomgång av kommunbevakningen de senaste åren. En lokal granskande journalistik som tog fart när Britt-Marie Citron grävde fram skandalen i Motala, och som till största delen blev möjlig tack vare offentlighetsprincipen.

Studierektorn vid JMK, Gunnar Nygren, har läst massor av artiklar och reportage, intervjuat kommunreportrar och ger med boken den första rejäla beskrivningen av mediernas kommunbevakning. Arbetsmetoder, relationer till dem reportrarna dagligen ska bevaka och övriga arbetsvillkor penetreras. Inte bara kontokort är en lärorik och inte minst användbar bok för den som vill bli bättre på den viktiga bevakningen av kommunalt maktutövande.

För din talan

CD-Rom

SIF

Svenska Industritjänstemannaförbundet har tagit fram ett cd-rom-program som handlar om kommunikation. I programmet finns till exempel tips för hur man förhandlar för sig själv och hur man får ut det mesta av ett utvecklingssamtal. Användaren får också tips på hur han kan förändra och påverka samtalet med små medel och därigenom få helt olika resultat.

Annons Annons

Intervjun i radio och TV

Knut Røe

Sveriges Radios förlag

Knut Røe har många års erfarenhet av intervjuande från den norska radion, NRK, och är numera konsult och utbildare i intervjuteknik.

I den här boken tar han upp vad som skiljer etermedieintervjun från den skrivna intervjun. Utifrån egna erfarenheter ger han råd om hur man gör bra intervjuer för radio och TV. Ett kapitel ägnas åt intervjuns etik.

Fler avsnitt
Fler videos