Gå direkt till textinnehållet

Lars Dahmén: Det kan bli uppsägningar

SDS/HD Det kan inte uteslutas att det blir uppsägningar. Det säger Lars Dahmén, VD för Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Varför har ni föreslagit så stora nedskärningar på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad?

– Människor konsumerar information på ett helt annat sätt än tidigare. Det påverkar alla medieföretag. Det är det vi rustar oss för genom denna förändring, säger Lars Dahmén, VD för Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Hur ska ni behålla kvaliteten om 75 journalisttjänster ska försvinna, nästan en tredjedel?

– Man ska komma ihåg att det är två stora redaktionella organisationer som slås ihop. Saker som gjordes på två olika orter kan nu göras på ett ställe. Vi kommer också att dra nytta av varandras material på ett helt annat sätt än tidigare. Jag är inte orolig, vi kommer att kunna göra de sajter och tidningar som våra läsare förväntar sig.

Kan inte tidningarnas särart gå förlorad om mycket av materialet är lika?

– Det är en balansgång. Vi kommer att bli tvungna att göra vissa samordningar. Men läsarna måste känna igen sig i tidningen. Exempelvis utrikesmaterialet kan vara detsamma, men den lokala sporten ska absolut inte vara det. Där emellan är det en glidande skala.

Blir det uppsägningar?

– Vi har nu en diskussion med alla anställda. Jag kan inte utesluta att det blir uppsägningar i slutändan. Men det är inget som vi bestämt nu.

Fler avsnitt
Fler videos