Gå direkt till textinnehållet

Kvinnotryck klandras fyra gånger för samma publicering

Roks-tidningen Kvinnotryck klandras vid fyra tillfällen av Mediernas Etiknämnd för att man i en artikel har tillskrivit fyra debattörer kontroversiella åsikter om porrfilter för barn.

De fyra debattörerna Siri Lindqvist, Eli Linderholm, Lotta Ilona Häyrynen och Elza Dunkels har anmält artikeln där Kvinnotryck publicerar kritik mot argument som bland annat baseras på deras debattinlägg i GP och DN gällande forskning kring porrfilter. 

MO anser att ämnet, hur barn och unga bör skyddas från pornografiskt material har ett allmänintresse. MO anser också att det är av betydelse att den anmälda artikeln presenterades som en granskning och inte en opinionstext, samt att debattörerna har tillskrivits ”högst kontroversiella åsikter” som det inte funnits tillräckligt stöd för i texten. 

Kvinnotryck tillbakavisar kritiken och menar bland annat att det saknas stöd i det pressetiska regelverket för att göra skillnad mellan en granskning och en opinionstext.

Annons Annons

Mediernas etiknämnd (MEN) delar MO:s bedömning och klandrar Kvinnotryck för att ha brutit mot god publicistisk sed i alla fallen.

Fler videos
Fler avsnitt