Gå direkt till textinnehållet

Journalistjobb bort på Gotland

PRESS Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda drabbas nu också av nedskärningar efter att tidningarna fått en gemensam ägare i Norrköpings Tidningar.

PRESS Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda drabbas nu också av nedskärningar efter att tidningarna fått en gemensam ägare i Norrköpings Tidningar. Tolv journalister riskerar att förlora jobbet, varav sju på GT och fem på GA.

Efter att det i juni blivit klart att bägge dagstidningarna på ön får fortleva under den nye ägaren står båda plötsligt inför nedskärningar. Sammanlagt 21 tjänster vill ägaren ta bort från GT och GA. Vice klubbordförande Karin Persson på GT menar att det blir svårt att upprätthålla den redaktionella kvalitén om antalet journalisttjänster bantas.

– Vi har redan nu tjänster vakanta som inte har tillsatts, och kämpar för att göra en bra tidning. Vi är oroade över det här förslaget. Det är något vi inte hade räknat med.

GT-klubben har en öppen dialog med fackklubben påGA, och ska naturligtvis diskutera det nya läget med kollegerna. Men i övrigt vill Karin Persson inte säga mer i än att man kommer att ta strid för jobben.

På Gotlands Allehanda är man också avvaktande från fackligt håll. Henrik Radhe på SJF-klubben säger bara att varslet var större än väntat och att man sitter i förhandlingar.

Fler videos
Fler avsnitt