Gå direkt till textinnehållet

Journalisten sen efter experiment

Tidningen Journalisten skulle ha kommit ut förra veckan, men fortfarande är det många läsare som inte fått den. - Det är vårt formatexperiment som tyvärr gått fel i det här numret, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.    

Nummer 4 av Journalisten skulle ha delats ut med Posten onsdag till fredag i förra veckan. Men problem med det nya formatet har försenat utdelningen. Det var adressfönstret på tidningen som var i fel storlek. Det skapade problem hos bokbinderiet som lämnade tiningen för sent till Posten. Därefter har Posten blivit ytterligare försenad.

– Det är bedrövligt och vi har annonsörer som vägrar betala sina fakturor. Vi skickade tidningen till tryck förra måndagen och följde de mått vi fått, men uppenbarligen var det för snålt tilltaget. Detta är förstås en risk man tar när man kör ett experiment i en ordinarie publicering. Vårt magasin är inte ett nyhetsmagasin, vilket gör att den är värd att läsa, även om den kommer ut för sent, men det är kanske en tröst för tigerhjärtan, säger Helena Giertta.

När kommer alla att ha fått tidningen?
– Jag hoppas att alla får den i dag.

Annons Annons

 

 

Fler avsnitt
Fler videos