Gå direkt till textinnehållet

Jnytt bojkottar fotbollslag

Webbtidningen Jnytt i Jönköping bojkottar Råslätts Sportklubb efter att klubben i sin tur bojkottat Jnytt. Orsaken till den dubbla bojkotten är Jnytts granskning av en misstänkt spelskandal.

Jnytt som ägs av Hallpressen kommer inte att rapportera något om Råslätts Sportklubbs matcher. Det uppger ansvarige utgivare Donald Sandström på Jnytt.

Bakgrunden är att sportklubbens ledare och spelare vägrat att ställa upp på intervjuer sedan i oktober då Jnytt publicerade flera artiklar i samband med att polis och åklagare utredde en misstänkt spelskandal där spelare i Råslätts Sportklubb kunde vara inblandade.

”Som ansvarig utgivare för Jnytt respekterar jag att personer, eller i det här fallet en hel förening, väljer att inte prata med oss. Men det får också konsekvenser för våra reportrars möjlighet att göra ett bra journalistiskt arbete. Att kunna bedöma och rapportera från Råslätts matcher på samma sätt som till exempel seriekollegan Tenhult blir en omöjlighet. Därför väljer Jnytt att i fortsättningen inte skriva något om Råslätts matcher i fotbollstvåan”, skriver Donald Sandström.

Fler videos
Fler avsnitt