Gå direkt till textinnehållet

Insamling för att ge alla ledamöter i EU-parlamentet Dawit Isaaks texter

I morgon fyller Dawit Isaak 54 år. I samband med det drar Free Dawit-kommittén igång en insamlingskampanj för att trycka hans texter och dela ut till samtliga ledamöter i Europaparlamentet.

Målet med insamlingen är 200 000 kronor som ska gå till tryck och distribution av en nyutgåva av Hopp, skriven av Dawit Isaak. Boken kommer att bestå av den svenska översättningen och en ny engelsk översättning.

Den nya utgåvan har också ett nytt förord och två nya texter. En där Eritreanska Pen skriver om eritreansk litteratur och en dramatiserad text om Eritreas huvudstad Asmara under 90-talet.

Under fredagen drogs insamlingen i gång under en lunch, dit flera författare och journalister bjudits in med det gemensamma att de är lika gamla som Dawit Isaak är. Bland annat läste journalisten Thomas Arnroth och Katti Hoflin, kulturchef Västra Götalandsregionen texter av Dawit Isaak.

Bland andra årsbarn fanns också till exempel Utgivarnas vd Patrik Hadenius på plats och höll ett tal för Dawit Isaak.
 

Fakta

Mediekampanjen för Dawit Isaak drivs av Stödföreningen Dawit Isaak i samarbete med Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Svenska Författtarförbundet, Sveriges Tidskrifter, Svenska Pen, Reportrar utan gränser, Tidningen Expressen, TU och Utgivarna. Under fredagens manifestation deltog också svenska Amnesty.

Fler avsnitt
Fler videos