Gå direkt till textinnehållet

Ingvarsson: ”Fick frågan i förmiddags”

UPPDATERAD Anders Ingvarsson fick frågan om att gå in som tillförordnad redaktionell chef för Mittmedia så sent som i förmiddags. ”Det här var ett besked som var oväntat även för mig”, säger han till Journalisten. 

Som Journalisten skrev tidigare i dag lämnar både Thomas Peterssohn, koncern-vd, och AnnaKarin Lith, redaktionell chef, Mittmedia. Istället utses marknads- och försäljningschefen Per Bowallius till ny VD och Anders Ingvarsson går in som tillförordnad redaktionell chef för Mittmedia. 

Anders Ingvarsson fick frågan om att ta över så sent som i förmiddags. 

– Jag blev överraskad av frågan, det är ett besked som är väldigt nytt för oss också, så det är klart att det inte var väntat. I alla fall inte för mig, säger han till Journalisten.  

Annons Annons

Var det självklart att säga ja?

– När det här uppstår en sådan här situation i företaget känns det givet att hålla ihop och jobba tillsammans. Det känns som vi inlett ett arbete i utgivargruppen som vi ska fortsätta med och när jag då blev erbjuden en tf-roll så kändes det som jag skulle tacka ja.

I en intervju med Journalisten är AnnaKarin Lith öppen med att hon och nya styrelsen inte delar samma syn på framtida strategier. Delar du dem? Och i så fall vilka är de nya strategierna?

– Så vitt jag vet så har vi en färdig strategi inom Mittmedia och Per Bowallius har sagt att den gäller tills vidare. Men i slutändan är det styrelsen som äger frågan om strategier, så jag kan inte uttala mig om framtida strategier. 

Kände du till detta, att hon inte delat samma syn på framtiden som nya styrelsen?

– Nej, jag har egentligen inte haft den insynen i min tidigare roll inom koncernen.

Hur kommer man märka att du tar över?

– Det är alldeles för tidigt att svara på, jag kan varken säga ja eller nej eller kanske på den frågan. Nu gäller det att sätta sig in i vad vi ska göra och vart vi står.

Skulle du beskriva det som att det nu råder turbulens inom koncernen, när de här två hoppar av?

– Samma sak där, jag hade egentligen inte full insyn i min gamla roll, så jag kan inte göra någon värdering på detta. Vårt fokus som utgivare inom Mittmedia är lokal journalistik och hur vi ska få ihop annonsaffären. Jag utgår från att det är det jag ska fortsätta jobba med. 

Journalisten söker Mittmedias styrelseordförande Jan Friedman. I ett meddelande till personalen vid Mittmedia säger han så här på tisdagseftermiddagen, skriver Arbetarbladet

”Med beslutet vill styrelsen öka bolagets fokus på den lokala kärnaffären utan att för den skull ge upp det framåtriktade digitala utvecklingsarbetet”, säger Jan Friedman, enligt Arbetarbladet.

Fler avsnitt
Fler videos