Holländsk journalist utvisad från Turkiet

10 september, 2015

Den holländska journalisten Frederike Geerdink greps i Turkiet i lördags för att ha rapporterat om en protestaktion. På onsdagen utvisades hon ur landet, i väntan på rättegång.

Frederike Geerdink som arbetar för bland annat holländsk radio och brittiska Independent, greps av turkisk polis i lördags när hon rapporterade om en grupp om 32 aktivister som protesterade mot det ökade våldet mellan säkerhetsstyrkor och PKK.

På onsdagen släpptes hon och utvisades ur landet, i väntan på rättegång. Brottsmisstanken är att hon ska ha bistått en kurdisk militant grupp. Det rapporterar The Guardian.

Taggar: Turkiet, pressfrihet

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies