Gå direkt till textinnehållet

Hedersomnämnande till Flashbackgrävare

Tre grävjobb får hedersomnämnanden av Gräv-juryn. Bland dem sex Flashbackgrävare och bloggen Terjade Foton, som uppmärksammas för sin "kollektiva grävinsats kring fotografier".

Det är första gången som hedersomnämnanden offentliggörs före grävseminariet.

Falshbackgrävarna med alias Lodjuren, Radhusbiff, mickepickepö, conter1, hello och legoboy och bloggen Terjade Foton får ett hedersomnämnande med motiveringen: "För ett kollektivt grävarbete om fotomanipulation som visat på kraften i mediekanaler utanför de traditionella redaktionerna".

Mia Tottmar och Josefin Hökerberg, Dagens Nyheter, får ett hedersomnämnande för en serie avslöjanden som ledde till fler granskningar av missförhållanden inom vårdkoncernen Carema med motiveringen: "För en serie avslöjanden av missförhållanden inom vårdkoncernen Carema som ledde till omfattande granskningar även i andra medier".

Annons Annons

Andreas Nilsson får ett hedersomnämnande för sin bloggranskning av en olycka på centralstationen i Stockholm med motiveringen: "För att med stort rättspatos på privat initiativ avslöjat en egenupplevd offentlig lögn genom att använda alla sociala mediekanaler han haft till sitt förfogande".

Fler avsnitt
Fler videos