FOTO: Filippa Giertta

Guldpennan till Erik Blix

8 december, 2014

Det blir journalisten Erik Blix som tar emot Guldpennan 2014. Han tar emot priset i dag vid Publicistklubbens debatt på Kulturhuset.

På senare år är Erik Blix mest känd som programledare för P4 Extra Helg, ett av SRs mest lyssnade program. Motiveringen för Guldpennan 2014 lyder:

”Regelbundet häcklar han landets politiska elit med en träffsäkerhet och finess som oftast är mer informativ och alltid mer underhållande än vad politikerna själva åstadkommer.”

Bland tidigare pristagare finns namn som Mats Olsson, Expressen, Peter Kadhammar, Aftonbladet, Mustafa Can, Dagens Nyheter och Lena Andersson, författare och kolumnist.

– Erik Blix är en sällsynt begåvad mångsysslare och stilist. Han är vass och smart i sin satir och så nära man kan komma ett svenskt svar på Jon Stewart. Erik Blix är en mycket värdig mottagare av årets guldpenna, säger Publicistklubbens ordförande Björn Häger i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies