”Gör inte om samma misstag med kulturen”

8 november, 2023

DEBATT Mia Karlsvärd, lärare i bildjournalistik och tidigare ordförande för PFK, varnar redaktionerna för att göra om samma misstag med kulturbevakningen som de gjorde när bildjournalistiken monterades ner för drygt tio år sedan.

I dagarna meddelade ytterligare en tidning att kulturredaktionen läggs ner. "Blir detta beslut vägledande för andra mediehus? Det som får mig att tro detta är att jag ser likheter med beslutet som många tidningar tog för drygt tio år sedan med nedmonteringen av bildjournalistiken på redaktionerna", skriver Mia Karlsvärd i en debattartikel i Journalisten.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies