Gå direkt till textinnehållet

Frilanspriset till Jenny Küttim

Frilanspriset 2015 går till Jenny Küttim. Det tillkännagavs på Frilansdagen på Hotell Hilton i Stockholm på torsdagseftermiddagen.

Det var fem journalister som hade nominerats till Poppius och PP Pensions Frilanspris, som för femte året delas ut till en frilans som ”utfört betydande journalistiska insatser”.

Vinnare av 2015 års Frilanspris är Jenny Küttim. Motiveringen lyder:

”Jenny Küttim är en skicklig och noggrann researcher med briljant förmåga att göra högklassig journalistik av stora mängder information. Utan hennes arbete hade Quick-skandalen inte blivit vad den blev”.

– Wow, jag är stolt och glad att vinna Frilanspriset och lite förvånad faktiskt, sett till den hårda konkurrensen. Priset betyder mycket och peppar mig till att fortsätta arbeta heltid med den grävande journalistiken som ofta är tidskrävande och svår att finansiera när man inte har en fast anställning och en redaktion i ryggen, säger Jenny Küttim.

Vinnaren av Frilanspriset får ett dagsarvode enligt Journalistförbundets rekommendation: 7 800 kronor.

Övriga nominerade var Jenny Nordberg, Christoffer Hjalmarsson, Ulrika Knutson och Nils Resare.

2014 vanns Frilanspriset av Terese Cristiansson. Tidigare vinnare är Thomas Sjöberg, Martin Schibbye tillsammans med Johan Persson samt Johanna Frändén.

Fler avsnitt
Fler videos