Fotoförbudslag får klartecken

23 januari, 2013

Regeringens förslag till fotoförbudslag får klartecken från lagrådet. Det ursprungliga förslaget fick i mars förra året hård kritik av lagrådet och har reviderats.

I det nya lagförslaget ska fotoförbud endast gälla på vissa platser, till exempel i hemmet, i linje med hemfridsskyddet. Dessutom måste fotograferingen vara hemlig för att den ska vara olaglig. Journalistförbundet och Tidningsutgivarna är fortsatt starkt kritiska till lagförslaget, som man menar kan leda till självcensur och inskränker pressfriheten. Lagrådet anser att någon ny remissrunda inte är nödvändig.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies