Foppas tröja kan
kosta SVT 100 000

28 november, 2016

GRN-beslut Peter ”Foppa” Forsbergs tröja i SVTs program Mästarnas mästare kan kosta SVT 100 000 kronor. Granskningsnämnden har fällt programmet för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen och har nu ansökt hos förvaltningsrätten om att SVT ska betala en särskild avgift.

I ett inslag i tävlingsprogrammet Mästarnas mästare bar den tidigare hockeyspelaren Peter Forsberg en tröja med klädvarumärket Peak Performances logga synlig i bild. En person anmälde inslaget till Granskningsnämnden för radio och TV, som fäller inslaget för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen för att man inte varit restriktiv med exponeringen av varumärket.

SVT har anfört att trycket på tröjan inte upptäcktes när programmet redigerades, på grund av ”olyckliga omständigheter”, och att loggan bara var läsbar i 17 sekunder i programmet.

Granskningsnämnden har nu begärt hos förvaltningsrätten att SVT ska påföras en särskild avgift om 100 000 kronor för överträdelsen.

GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies