Gå direkt till textinnehållet

Fojo sprider ut kursansökningarna

I stället för att presentera årets alla kurser vid två tillfällen, kommer Fojo i Kalmar att släppa sitt kursprogram bit för bit.- Det är ett sätt att öka aktualiteten och tempot i utbudet, säger Katarina Ek, utvecklingsledare på Fojo.

Nu i dagarna öppnar fortbildningsinstitutet Fojo för ansökan till några av de utbildningarna som ges i höst. Närmare sommaren släpps ytterligare några kurser, och de kurser som ska genomföras i slutet av året, blir offentliggjorda i början av hösten.

Förändringen ger Fojo större flexibilitet. De kan kasta om i utbudet beroende på händelser i samhället, eller plötsliga utbildningsbehov som uppstår.

De senarelagda anmälningsdatumen ska också motverka att så många deltagare lämnar återbud till kurser som ligger sent på terminen, vilket tidigare varit fallet.  

Annons Annons

– Det hinner hända så mycket på en redaktion och i människors liv på ett halvår att den kurs man sökte i april för en del blivit inaktuell när december närmar sig, kommenterar Per Martis, projektledare på Fojo.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos