Olof Lundh. FOTO: Tor Johnsson

Fifa stoppade Olof Lundh från att komma in på deras lyxhotell

29 november, 2022

Fotbolls-VM i Qatar TV4s Olof Lundh stoppades från att komma in på de abonnerade Fifa-hotellen Raffles och Fairmont i Qatar när han ville ställa frågor till pamparna inom fotbollens mäktigaste organ.

Fifa abonnerar två lyxhotell under VM i Qatar och låser in sig, rapporterar Fotbollskanalen. Olof Lundh är en av journalisterna som har försökt nå Fifa-ledningen med sina frågor, som nekades åtkomst.

Fifa hänvisar i stället till att intervjuer måste bokas, något som inte är möjligt, menar Lundh.

”Ni får inte komma in i byggnaden. Det är vad vi blivit tillsagda. Ni måste först boka en tid med den ni vill intervjua innan ni kan komma in”, fick Olof Lundh som förklaring på plats.

– Det är väldigt höga trösklar. Det är bara Fifa, inga medier får komma in om man inte har bokat, och det är väldigt svårt att boka något när man inte kommer åt dem. De stänger till. Vanligtvis brukar man kunna söka upp hotellen för att göra intervjuer, det är otroligt anmärkningsvärt, säger han till Fotbollskanalen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Fotbolls-VM i Qatar

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies